ТОП-10: кращі ефірні олії для зняття стресу та розслаблення. 1-а частина

Буває, терпиш неприємність одну за одною, і нічого. А буває, хтось у транспорті на ногу наступив, і одразу впадаєш у крик. Давайте будемо відвертими: стреси трапляються. І в житті кожного з нас їх чимало. Накопичені роками стреси повільно, але впевнено переростають у депресію. І щоб цього не трапилося, напругу треба знімати – відразу ж, у міру надходження. Допомагають у цій справі ефірні олії.

Ефірні олії: що це таке?

Ефірні олії: що це таке?

Це натуральний продукт, який вбиває віруси, і впливає на наш емоційний та фізичний стан. Добувають ефірні олії з рослин. Простими словами – це екстракти. Нерідко аромамасла застосовують у косметології та кулінарії. Але ми поговоримо про ароматерапію. Саме вона допоможе розпрощатися з негативними емоціями, привести себе в порядок і забути про зневіру. Ми підібрали десятку найефективніших засобів. Вибирайте натуральний продукт і ви відчуєте позитивний ефект від його використання.

1. Апельсин

Уявіть собі, апельсин – це результат схрещування мандарину з екзотичним фруктом – помело. Його запах наповнений теплом та свіжістю. Класичний аромат, який пройшов випробування сторіччями. Апельсинове ефірне масло відмінно розслаблює, діє заспокійливо. Його застосовують як ліки від розчарувань (але не всередину). Апельсиновий екстракт корисний як дорослим, і дітям. До речі, олію апельсина застосовують як доглядову олію – її наносять на шкіру в розведеному вигляді. Вона насичує шкіру вітамінами та стимулює кровообіг.

2. Лаванда

Крім приголомшливого аромату, лаванда дарує розуму заспокоєння, а тілу розслаблення. Аромат вишуканий та витончений. Його вибирають як снодійне, тому з лавандовою олією роблять ванни перед сном. Його наносять упереміш з базовою олією на тіло і волосся, використовують під час масажу. Ефір лаванди рекомендують для усунення дратівливості, плаксивості, воно допомагає відновити сили та набути впевненості у собі.

3. Герань

Якщо придивитися, можна помітити наступне: плід герані схожий на журавлиний дзьоб. Тож у перекладі з грецької герань звучить не інакше, як журавель. Герань вважається виключно жіночою ефірною олією. Його використовують при болючих менструаціях, а також у період ПМС. Ефір герані сприятливо впливає на гормональний фон. Також його рекомендують при догляді за зрілою шкірою. Олія підтягує епідерміс, розгладжує зморшки. Налийте в аромалампу кілька крапель екстракту герані, змішайте їх з водою, і ви відчуєте, як заспокоюються нерви і підвищується концентрація уваги. Аромат герані добре бадьорить.

4. Іланг-іланг

Екзотичний та відомий аромат. При вдиханні екстракту у вас прокидається почуття глибокої впевненості у собі, з'являється приємне відчуття безтурботності. Іланг-іланг відносять до олій-афродизіаків. Потрібно добре виспатися перед важливим днем, а заснути не виходить? Цей ефір допоможе швидше заплющити очі і солодко поспати. Ефірне масло використовують у боротьбі з дитячими кошмарами. Воно знімає напругу, усуває почуття страху, остуджує гнів.

5. Ладан

Ефір з цікавою багатовіковою історією. Перші згадки про нього у Євангелії. Вважається, що волхви принесли ладан Ісусу як дар. Його прирівняли до золота та смирні. Уявіть, якою цінною вважався цей екстракт. І не безпідставно. Ацетат інценсолу міститься в диму ладану. Воно допомагає боротися з нервовими розладами та депресіями.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]